Obec sa pustila do výstavby nového obecného úradu za 900.000 eur

02.11.2010 Snina

Belá nad Cirochou 2. novembra (TASR) - V obci Belá nad Cirochou (okres Snina) sa v týchto dňoch začali stavebné práce na výstavbe nového obecného úradu. Investíciu v hodnote 900.000 eur zafinancuje samospráva z vlastných zdrojov.
Obec zatiaľ sídli v objekte, ktorý postavili ešte v 50. rokoch minulého storočia. V súčasnosti je však v nevyhovujúcom, dezolátnom stave.
Obecný úrad má podľa slov starostu Jána Britana poškodenú strechu a drevené stropné konštrukcie sú na mnohých miestach prehnité. V súvislosti s rozsahom jej poškodenia uprednostnilo obecné zastupiteľstvo pred rekonštrukciou starých priestorov investíciu do výstavby nového objektu v lokalite Belej nad Cirochou, kde sa pôvodne nachádzala stará škola. Obec ju po odkúpení kvôli plánovanej výstavbe následne zbúrala.
Víťaz výberového konania na dodávku stavebných prác by mal postaviť novú budovu v priebehu 12 mesiacov. \"Novopostavený obecný dom bude priestrannejší, s väčším počtom kancelárií a bude tam sídliť aj pošta, \" povedal pre TASR Britan. Súčasťou stavby má byť aj zasadacia miestnosť pre rôzne kultúrne či spoločenské aktivity s kapacitou pre 200 osôb.
 

Vyberte región